Bitcoin Spränger 70 000 USD

  • Bitcoin sätter nytt rekord: Bryter 70 000 dollar
  • Handlas senast upp 2% vid 69 304,84 dollar
  • Nytt högsta pris: 70 170 dollar, slår tidigare rekord
  • Veckans avslut väntas upp med 10%
  • Markant aktivitet i kryptomarknaden sammanfaller med USA-börsens öppettider, drivet av ETF-nyheter
  • Spekulationer kring FED:s räntepolitik kan ha påverkat handeln
  • Volatilitet präglar veckan med stora prisförändringar
  • Bitcoinvolatilitetsindex på högsta nivå på nästan ett år
  • Fortsatt volatilitet och kraftiga prisrörelser förväntas

Uppskattad lästid: 4 minuter

Bitcoin har än en gång passerat en milstolpe och för första gången brutit igenom 70 000 dollar. Denna händelse markerar en fortsatt framgång för digitala valutor och en växande acceptans inom det traditionella finanssystemet.

På fredagen steg Bitcoin med cirka 2% till 69 304,84 dollar, enligt Coin Metrics. Den toppade på 70 170 dollar och slog därmed veckans tidigare rekord. Förväntningarna pekar på en veckoavslutning med en uppgång på 10%, vilket visar på stark optimism bland investerare.

Denna uppgång sammanföll med USA-börsens öppning, vilket indikerar att stora rörelser i kryptomarknaden nu oftare sker under traditionella handelstider. Denna trend har stärkts av införandet av spot bitcoin ETF:er i USA, vilket lockat fler investerare.

Tidig handelsaktivitet kan också ha drivits av spekulationer om Federal Reserves räntepolitik efter den senaste jobbrapporten, där investerare hoppades på räntesänkningar senare under året på grund av svagare sysselsättningstillväxt och högre arbetslöshet.

Kryptohandeln har varit exceptionellt volatil denna vecka. Efter att Bitcoin nådde nya rekord, föll det snabbt med upp till 10%, vilket även påverkade andra kryptovalutor och relaterade aktier. Bitcoinvolatilitetsindex är nu på den högsta nivån på nästan ett år.

Antoni Trenchev från Nexo kommenterar: ”Det är svårt att navigera vid gamla rekordhöjder, och Bitcoin brukar inte genombryta vid första försöket. Tisdagens nedgång var en nödvändig korrigering och förberedelse för framtida uppgångar. Volatilitet är typiskt för Bitcoin-bullmarknader, och vi kan förvänta oss plötsliga, kraftiga svängningar även framöver.”

Bitcoin och kryptomarknaden fortsätter att vara en berg-och-dalbana. Trots de snabba svängningarna lockar potentialen för avkastning och tro på kryptovalutors långsiktiga värde fortfarande investerare till denna dynamiska marknad.